Belgrade Techno Therapy uradili omaž afterima

Iz vrtloga rejvova i festivala, iznikla je kritična masa istomišljenika koje vodi tvrdi, beskompromisni zvuk. Ovo je Belgrade Techno Therapy.

Grupa šljakera, studenata humanistike i hedonista, koja sebe vide kao otpor imperativu komercijalizacije, osetila je potrebu da se kolektivno organizuje. Njihov cilj je promocija tehno kulture koju vide kao poslednju liniju odbrane moderne umetnosti, u vremenu kada je svaka sfera života potčinjena profitu na uštrb kvaliteta: “Belgrade Techno Therapy je, pre svega, sklonište i mesto okupljanja za one kojima treba neki dodatak na svakodnevicu.”

Ova tehno ekipa polazi od vrednosti koje je čuvao Underground Resistance, te se trudi da u srpskoj prestonici “pokrene prelaz” u pravom smeru. “UR je uzor koji nam je uvek na pameti kad je u pitanju posvećenost i istrajnost,” rekli su beogradski momci za svoje uzore iz Detroita. Iako znaju da su samo jedan “zupčanik” u mehanizmu velikog grada koji diktira ritam života, trude se da kolektivno doprinesu razvoju rejv kulture.

Odlučili su da odaju počast istorijskim događajima koji su ih promenili zauvek, te urade omaž svim krajevima “belog grada” po kojima se se okupljali, bejali i afterisali tokom poslednje tri godine: “Naši afteri nikad nisu bili ‘e ok sad smo na afteru, ide lagana priča sad’, već su jednako intenzivni kao i sam izlazak, ako ne i jači. Nama je ovo vrlo ozbiljna stvar koju volimo na ozbiljan način. Rejv romantika.”

Ovaj izbor od 30 traka predstavlja deo intimne muzičke istorije ekipe Belgrade Techno Therapy. Za njih, “realnost života u velikom gradu je najbolji, nekada i najluđi režiser”, te u nastavku sledi afteraški soundtrack za njihov “psihodelični dokumentarac koji se odvija u realnom vremenu”, sačinjen od zvukova brzog, intenzivnog tehna, elektro brejkova i esid klasika.