Coeus se prepustio instinktu

Coeus svakim danom postaje sve uglednije ime na regionalnoj elektronskoj sceni. Ovde je podelio muziku koja ga je izvela na pravi put.

Nakon prvih izleta u elektronskoj muzici kroz UK house, deep i garage, Nemanja Coeus Petković uplovio je u melodičnije vode. Potkovan klasičnim muzičkim obrazovanjem i inspirisan Leharovim setom u Beogradu, osetio je potrebu za eksperimentisanjem, te je svoj kreativni izraz pronašao u emotivnoj dubini elektronike i progresivnim afričkim ritmovima.

“To je period kada sam krenuo dublje da ulazim u materiju. To su bile prve trake koje su na mene ostavile najjači utisak, koje i dan danas u meni izazovu jednu prelepu emociju”, rekao je Nemanja za svoju selekciju i dodao: “Ovo je moje sazrevanje kroz klabing, priča koja je pokrenuta pre tri godine”. Prateći svoj unutrašnji glas, Coeus je krenuo u pravom smeru.

Nakon što je počeo da preispituje svoj život po izlasku iz dugogodišnje veze, sebe je spoznao na mestu gde se spajaju deep house, spiritualni plemenski ritam i egzotični zvuk elektronike. “Sve se svodi na osećaj. Nikada nisam voleo da radim ono što me ne privlači u potpunosti. Ovo je bio neki potpuno logičan sled događaja”, rekao je Nemanja za svoj novi pravac i prepustio se instinktu.

Njegov autentični zvuk ubrzo su podržali Trikk i Adriatique, dok Tale of Us u svom setu redovno puštaju neobjavljenu muziku nazvanu Coeus. Za kratko vreme, prešao je sa pultova manjih beogradskih klubova Mladost i Sloboda, na velike bine Barutane i Hangara, te svetske pozornice festivala Lovefest i EXIT. U nastavku poslušaj izbor od 15 pesama koje su zauvek promenile Nemanju i definisale zvuk njegovog muzičkog sazrevanja.