Kako je Sesha postala DJ

Sesha je pripadnica novog talasa tehno umetnika u Novom Sadu. Ovde je podelila trake koji su obeležile njene početke u DJing-u.

Kao strastvena klaberka i rejverka, Seša Sesha Djurić već neko vreme partija po klubovima od Berlina od Ibice, te se u njoj nedavno probudila želja za nečim novim – želela je da postane DJ: “Sve se desilo sasvim slučajno. Prijatelj me je pitao ‘Zašto ne bi sama pravila i puštala ono što želiš da čuješ’ i tako je sve počelo.”

Njenu opsesiju prema tehnu i DJing-u dodatno su produbili Dax J, Tommy Four Seven, Setaoc Mass, Keith Carnal i brojni drugi, koje mlada novosađanka navodi kao uzore sa kojima su je upoznali prijateljli na startu njene karijere. Tokom tog perioda otkrivanja muzike, zaljubila se u psihodeliju esida, berlinski zvuk i tvrdi industrial.

“Tehno ima tu posebnu energiju uz koji sam zavolela da puštam muziku, ali da nije bilo podrške mojih prijatelja koji su me uveli u priču, ne znam da li bih sada bila ovde”, rekla je Sesha za svoje početke u DJing-u. Prve korake za pultom napravila je u DJ školiVladimira Aćića, gde je naučila kako da oseti muziku pod prstima, te prenese svoju strast i emotivni impuls na podijum.

Sedam meseci nakon što su počele da je zanimaju ploče i gramofoni, dobila je prvu priliku da istestira svoje znanje i pređe na novi nivo. Green Love ekipa ju je gurnula u vatru i pružila joj šansu da se dokaže pred Fatimom Hajji, što je uspešno ponovila nedugo zatim na nastupima sa Rebekom i Deborom De Lukom. Sešina karijera nastavlja uzlaznom putanjom, a u nastavku sledi selekcija traka uz koje je počela da se bavi DJing-om.