Progresivna Suza otvara nove horizonte

Kada mala grupa entuzijasta krene da deli svoju strast prema muzici, velike stvari počnu da se dešavaju. Tako je krenula i Progresivna Suza.

“Progresiv je za nas muzika koja predstavlja poseban pogled na život, put koji nas vodi ka novim svetovima, bez obzira gde se u tom trenutku nalazimo. To je ono mesto gde su skriveni naši najlepši i najtužniji trenuci, onaj ćošak gde želimo da svi zajedno uživamo uz nešto što je postala naša svakodnevica,” rekla je ekipa Progresivna Suza, koja poslednjih nekoliko meseci privlači pažnju fanova dubokog, emotivnog zvuka.

Tokom zajedničkih seansi preslušavanja, deljenja i detaljnog analiziranja muzike, stvorila se grupa odabranih prijatelja koji su se pronašli u istoj stvari. Tokom perioda upoznavanja, jedni u drugima su prepoznavali svoje intimne rituale, te su polako postajali komuna u kojoj se njeni članovi medjusobno razumeju i podržavaju. “Ovo je možda i najveći uspeh cele ove priče,” rekli su progresivni emotivci.

Za njih, ova facebook grupa postala je savršeni medijum gde pravi ljubitelji muzike dele emociju koju međusobno osećaju, te produbljuju svoju strast prema ovom zvuku. “Progresiv je fuzija jako kvalitetnih žanrova elektronske muzike. Svi elementi ambient-a, deep-a i trance-a su prožeti kroz ovaj pravac, a dubljim istraživanjem ovog zvuka se otvaranju neki novi horizonti,” dodala je ekipa PS objašnjavajući svoju fascinaciju progressive-om.

Želja Progresivne Suze je da selekcijom ispod zagolica maštu slušaoca, te da na ovaj način pokaže jedinstvenost svoje priče, u kojoj se muzika doživljava na malo drugačiji, dublji način. Ono što je za njih postalo intenzivno druženje, neočekivano je buknulo i pretvorilo se u pokret podrške prijateljima koji žele da nastupaju u intimnoj atmosferi i ponovo dožive toplinu malih klubova. “Na ovaj način pokušavamo da proguramo small room događaje za prave poznavaoce zvuka, uz podršku svih prijatelja koji su prepoznali našu energiju,” rekla je za kraj ekipa Progresivna Suza.