Zhe Pechorin otkriva magiju ambijentala

Za razliku od energične plesne muzike, ambijental daje uvid u drugačiju dimenziju zvuka. Zhe Pechorin je podelila svoj doživljaj ovog pravca.

Anđelina Mićić aktivno je počela da se bavi produkcijom i izvođenjem eksperimentalne muzike 2016. nakon svog prvog nastupa na umetničkom događaju Live Soundtrack u Beogradu. „U tom periodu nisam videla sebe kao nekoga ko se ozbiljno bavi muzikom. Imala sam nekoliko traka koje sam onako okačila na Soundcloud. Onda me je jednog dana Marko Milićević pozvao da po prvi put izađem pred ljude sa svojom muzikom kao Zhe Pechorin“, rekla je Anđelina.

Nakon njenog prvog nastupa, usledile su pozitivne reakcije ljudi koje su joj pružile vetar u leđa da „stvara i oblikuje svoj svet i istražuje načine na koje može da ga prenese drugima“. Ubrzo su usledili pozivi za nastupe uživo u klubovima kao sto su Drugstore i 20/44, te u Portugaliji, Austriji i okolini Srbije, dok je na leto očekuje prva festivalska pozornica u Francuskoj. Kao jedno od svojih najfascinantnijih iskustava navodi svoj performans u galeriji Jecza u Temišvaru.

„Bila sam pozvana da nastupim na otvaranju izložbe savremenih ruskih i rumunskih slikara, nakon što je devojka koja radi u toj galeriji čula moj live set pre Abula Mogarda“, rekla je Zhe za svoj nastup. Objasnila je da je zvuk upotpunio izložbu na sličan način kao što muzika upotpuni i projekciju nemih filmova. „Poprilično slično iskustvo kao na Live Soundtrack događajima, samo što su u ovom slučaju bile nepokretne slike. Samim tim muzika je intenzivnije sugerisala pojavu misli i emocija,“ dodala je Anđelina.

Nastupi na ovim događajima odveli su je u nove dimenzije zbog kojih je odlučila da posveti ovu selekciju pesama ambijentalnoj muzici. „Kod ambijentala mi je zanimljivo to što je ova muzika introvertnija u poređenju sa plesnim žanrovima. Ovde sam ples dobija neku svoju, drugačiju formu od one na koju smo navikli. Ovde plešu emocije, misli i slike između sebe na poseban način. Zbog svoje introvertnosti, stičem doživljaj kao da sam jedan na jedan sa stvaraocem te trake,” rekla je Zhe Pechorin.